Zonnepanelen reinigen toch zichzelf?????

Volgens de meeste fabrikanten van zonne-panelen zijn zonne-panelen zelfreinigend. Door regenval worden uw panelen gespoeld van lichte verontreiniging. Neem zeker eens de tijd om je panelen eens te controleren na een fikse regenbui, je zal zien dat er nog altijd vervuiling achterblijft.
Toch is een jaarlijkse, grondige reiniging aanbevolen om je rendement maximaal te houden. Verschillende studies hebben een verlies aangetoond.
Vervuiling op je zonne-panelen is vanop de begane grond niet altijd zichtbaar, maar heeft wel een effect op het rendement (en bijgevolg je inkomsten) van je zonne-installatie.
Bij vervuiling moet je niet enkel denken aan uitwerpselen van vogels, maar ook aan bv kleine roetdeeltjes van houtkachels, fijn stof indien je aan een drukke baan woont, stof bij langdurige droogte, ...
Toch stellen nog steeds mensen zich de vraag: Is reiniging echt nodig?
 
 
Voor reiniging Na reiniging
Wij reinigen uw zonne-installatie op een ecologische manier door middel van osmose-water (Osmose-watte?). Wij voegen geen chemische producten toe, waardoor het water in je regenput niet onnodig vervuild geraakt. Je kan dus gerust dit water blijven gebruiken om bv je groenten te sproeien, je gazon te beregenen, ...
Doordat we gebruik maken van onze telescopische stelen (Tele-wash) werken wij zoveel mogelijk van op de begane grond. Dit is sneller en veiliger dan werken met ladders. Indien we er echt onmogelijk geraken, maken wij gebruik van een ladder.
 
Reiniging met gebruik van een ladder.
Omdat deze zonnepanelen op een dakkapel liggen, is het technisch onmogelijk om deze vanop de grond te reinigen. Hiervoor maken we gebruik van een ladder.
 
 

Reiniging vanop de begane grond.

Door gebruik te maken van onze telescopische stelen, kunnen wij de meeste zonnepanelen reinigen vanop de grond. Dit is afhankelijk van de ligging en de bereikbaarheid ervan op je dak.

Dan nu de meest gestelde vraag in verband met reiniging van zonne-panelen: Wat kost deze reiniging???