Favicon

reiniging zonnepanelen

Wij reinigingen uw zonnepanelen met osmosewater. Dit is leidingwater dat tot zijn puurste vorm gezuiverd wordt waardoor er geen andere stoffen in het water achterblijven. Wij gebruiken geen chemische producten en er komen dus geen chemicaliën via de dakgoot in de regenwaterput. Bovendien hecht atmosferische vervuiling zich achteraf ook minder snel waardoor het onderhoud minder frequent dient te gebeuren.

Waar mogelijk maken we gebruik van onze telescopische telewash en werken we vanop de begane grond tot op een hoogte van 12 meter. Indien nodig hebben we uiteraard ook professionele ladders ter beschikking. 

reiniging zonnepanelen osmose

Om het rendement van uw zonnepanelen optimaal te houden, dienen deze gereinigd te worden. Zonnepanelen liggen buiten en zijn dus onderhevig aan vervuiling. Dit heeft uiteraard een negatieve invloed op de opbrengst.

De frequentie van het onderhoud hangt af van verschillende factoren zoals de hellingsgraad en de omgeving. We denken dan bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bomen en uitlaatgassen.

Hulp nodig bij reiniging?

Claessen Cleaning helpt u met plezier!